Zvolte si oblast:

2. Výroční zasedání Fondů EHP a Norska 2014-2021

oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace
oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace

Vydáno

Aktualizováno 21. 1. 2020
  • Doplněn zápis z výročního zasedání

Dne 20. listopadu 2019 se uskutečnilo 2. Výroční zasedání Fondů EHP a Norska 2014-2021, které se tentokrát konalo na jižní Moravě, v Mikulově.

Výročního zasedání se za donorské státy (Norsko, Lichtenštejnsko, Island) zúčastnili mimo jiné pan Sjur Larsen z Ministerstva zahraničních věcí Norska, J.E. Robert Kvile, velvyslanec Norska v Praze, J.E. Thórir Ibsen, velvyslanec Islandu pro Českou republiku, paní Helen Lorez ze stálého zastoupení Lichtenštejnska při EU a také zástupci Kanceláře finančních mechanismů. Jednání za českou stranu předsedala paní Zuzana Matyášová, ředitelka odboru Mezinárodní vztahy a vedoucí Národního kontaktního místa, dále se zúčastnili zástupci Národního kontaktního místa, Certifikačního orgánu, Auditního orgánu a v neposlední řadě zástupce Ministerstva zahraničních věcí České republiky.

Na jednání byly diskutovány otázky týkající se zejména aktuálního stavu jednotlivých programů a související rizika, nastavení řídící a kontrolní struktury programů, bilaterální spolupráce mezi Českou republikou a donorskými státy, publicity, monitorování atd. Na jednání byla schválena Strategická zpráva Fondů EHP a Norska v ČR pro rok 2019.

Zápis z 2. Výročního zasedání včetně příloh je dostupný níže ke stažení.

Dokumenty ke stažení