Zvolte si oblast:

2024

Aktuality programu Kultura pro rok 2024.

ilustrace

Aktualizováno

Uznání revitalizace Sýpky Lemberk prezidentem Petrem Pavlem

Projektu revitalizace barokní sýpky Lemberk se dostalo uznání prezidenta České republiky Petra Pavla. Setkání se konalo ve středu 17. července v Lánech a pro realizátory projektu bylo ctí představit výsledek prací osobně panu prezidentovi a první dámě.

Vydáno

#OurStories: Tvrz Mladějovice se proměnila v kulturní centrum plné života a kreativity

V Mladějovické tvrzi, nacházející se na pomezí strakonického a píseckého okresu, se setkává historie s moderní kulturou a kreativitou. Tvrz postavená v roce 1467 prošla rozsáhlou rekonstrukcí, kterou mají na svědomí manželé Durychovi. Ti se v roce 2009 rozhodli zchátralou památku zachránit a proměnit ji v živé kulturní centrum.

Vydáno

Výstava Praha feministická. Místa, kde se psala historie

Výstava v Kampusu Hybernská v Praze unikátním způsobem představí místa spojená s historií ženského hnutí v Praze. Byla zahájena vernisáží v předvečer MDŽ, ve čtvrtek 7.3.2024 a potrvá do 12. dubna 2024.

Vydáno

Zikmundova vila otevírá své virtuální brány seniorům a imobilním občanům

Zikmundova vila ve Zlíně nastínila plány pro tento rok. Největší novinkou je zavedení virtuální prohlídky, díky které se stane dostupnou také seniorům a imobilním. Klasické komentované prohlídky vily pak budou obohaceny o video se záběry ze života Miroslava Zikmunda. V plánu jsou také besedy se zajímavými hosty, v nejbližší době do vily zavítají architekt Josef Pleskot nebo vnuk Jiřího Hanzelky, Jakub Brynda. Pokračovat bude i spolupráce s Muzeem jihovýchodní Moravy ve Zlíně a Baťovou vilou.