Zvolte si oblast:

Fondy EHP a Norska - témata současnosti: životní prostředí

oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace
oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace

Vydáno

Aktualizováno 3. 6. 2021
  • Přidán záznam rozhovoru

Přidán záznam rozhovoru

Ve spolupráci s fórem Meltingpot, Norskou ambasádou, zprostředkovateli a partnery některých programů Fondů EHP a Norska jsme pro vás vybrali zajímavá témata, která rezonují světem v roce 2021. Celkem bylo připraveno 6 debat z různých oblastí. 5 z nich jste již měli možnost shlédnout živě nebo ze záznamu na Facebooku a YouTube.

Poslední rozhovor je unikátní. Pozvání přijal uznávaný norský novinář a autor Ole Mathismoen, který píše o životním prostředí přes 30 let. Dokáže zajímavě popisovat, jak se přístup k problematice přírody, změny klimatu nebo znečištění ovzduší postupně měnil a jaké trendy převažují dnes. V posledních letech také úspěšně vysvětluje problematiku životního prostředí dětem v komiksech, na kterých spolupracuje s ilustrátorkou Jenny Jordahl a které od roku 2016 pravidelně uveřejňuje celostátní týdeník Aftenposten junior.  V češtině letos vyšel první soubor těchto komiksů nazvaný Zelená (se) Země.

Debatu sledujte živě ve středu 2. června od 20:00. Moderuje Tomáš Etzler. Debata bude v angličtině, s českými titulky.

Soutěžit budeme o zelenou cenu: knížku Zelená (se) Země, krásný bonsaj 🌲 a samozřejmě poukaz do obchodu s kvalitní norskou módou v hodnotě 2000 Kč

Dokumenty ke stažení

 

Záznam celého rozhovoru přidán dne 3. 6. 2021

 

Náhled videa - Fondy EHP a Norska - témata současnosti: životní prostředí

Přehraj video

Spustit video