Zvolte si oblast:

Zahajovací konference Fondů EHP a Norska 2014-2021

oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace
oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace

Vydáno

Aktualizováno 15. 3. 2019
  • Doplnění příloh (videa k prezentacím)
  • link na youtube - rozhovor

Dne 20. února 2019 bylo v pražském Planetáriu oficiálně zahájeno třetí období Fondů EHP a Norska v České republice. Zároveň byly slavnostně podepsány Dohody o Programu Kultura a Programu Životní prostředí.

Na slavnostním zahájení třetího programového období v České republice zastupovala Českou republiku náměstkyně ministra financí paní Lenka Dupáková. Za donorské země se akce zúčastnili velvyslanec Norského království J. E. Robert Kvile, velvyslanec Islandské republiky J. E. Thórir Ibsen a zástupce velvyslance Lichtenštejnského knížectví Dominik Marxer. Přítomni byli také zástupci partnerů na úrovni programů z donorských zemí, zprostředkovatelé jednotlivých programů a programových partnerů z České republiky.

Vybraní zprostředkovatelé programů představili zajímavou formou své programy, nastínili oblasti podporovaných aktivit a také možnosti podpory bilaterální spolupráce pro instituce z České republiky a donorských zemí. Navíc také oznámili i předpokládané termíny vyhlášení výzev. První, nyní již ukončená výzva na podporu bilaterální spolupráce, byla vyhlášena v srpnu loňského roku, další výzva bude otevřena na jaře 2019. V současné době jsou otevřeny výzvy v programu Vzdělávání, které byly vyhlášeny v prosinci 2018. Další výzvy v ostatních programech budou následovat v průběhu roku 2019 a příštích letech třetího programového období Fondů EHP a Norska.

Dokumenty ke stažení

Náhled videa - Zahajovací konference Fondů EHP a Norska 2014-2021

Přehraj video

Spustit video