Zvolte si oblast:

Ohlédnutí za prezentací Fondů na Colours of Ostrava

oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace
oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace

Vydáno

Další ročník festivalu Colours of Ostrava je minulostí. Na tento multižánrový festival se sjíždí každoročně přes 40 tisíc lidí, kteří kromě poslechu hudby z různých koutů světa mají příležitost zapojit se i do kreativních workshopů nebo zábavných či ekologických aktivit, mají možnost vyslechnout si odborníky z celého světa v rámci debat na různá témata v Meltingpot centru. Je to také prostor pro získání nových informací. A to vše na jednom místě. Právě z důvodu přímého kontaktu s širokou veřejností se Fondy EHP a Norska tohoto festivalu se svou prezentací účastní.

Letos jsme měli již podruhé příležitost zúčastnit se festivalu Colours of Ostrava. Společně s kolegy z Velvyslanectví Norského království v Praze a ze Státního fondu životního prostředí (SFŽP) jsme připravili stánek, kde jsme prostřednictvím tematických aktivit informovali veřejnost o Fondech EHP a Norska v České republice.

Stěžejním tématem letošní prezentace bylo výročí 15 let působení Fondů EHP a Norska v České republice, a také Program Životní prostředí, který je administrován právě SFŽP. Návštěvníci měli možnost zapojit se do sbírky na záchranu tetřeva v Beskydech, vyfotit se u tematické stěny symbolizující boj proti klimatickým změnám a vyzkoušet si znalosti z recyklace odpadu. Mohli si zkusit své štěstí u házecí stěny o ceny, a také otestovat své znalosti v kvízu týkajícím se Fondů EHP a Norska v České republice. Pro děti byl připraven „výzkumný“ workshop.

Tímto chceme poděkovat všem, kdo se na náš stánek stavili, zajímali se a zapojili se do některých našich aktivit. Věříme, že si kromě některé z cen odnesli také dobrý pocit a informaci o tom, že Fondy EHP a Norska za svých 15 let působení v České republice podpořily zajímavé a inovativní projekty a mají ambice podpořit podobné projekty i v budoucnu.