Zvolte si oblast:

122 milionů korun pro českou justici z Norských fondů - Program CZ15

oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace
oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace

Vydáno

Dnes se uskutečnila Zahajovací konference Programu CZ15 - ,,Budování kapacit a spolupráce v justici / Nápravné služby včetně alternativních trestů‘‘ financovaného z Norských fondů 2009 – 2014. Program je realizován Ministerstvem financí ve spolupráci s partnery - Ministerstvem spravedlnosti a Radou Evropy. Konference se zúčastnili zástupci Velvyslanectví Norského království v Praze, Kanceláře finančních mechanismů v Bruselu, Rady Evropy, Ministerstva financí, Ministerstva spravedlnosti, soudů, státních zastupitelství, Vězeňské služby a Probační a mediační služby. Cílem konference bylo oficiální zahájení Programu a jeho představení zainteresovaným subjektům.

Účelem Programu je přispět k vybudování účinnějšího soudního systému a k vylepšení systému nápravné služby v souladu s příslušnými mezinárodními nástroji pro lidská práva. Norské straně patří za tyto aktivity velké poděkování,“ uvedla Eva Anderová, náměstkyně ministra financí pro mezinárodní vztahy a finanční politiku. „Chtěl bych zdůraznit, že se všichni účastníci tohoto projektu nemalou měrou podíleli na jeho přípravě, a proto jim všem patří velký dík. Bez těchto lidí bychom nebyli schopni využít otevřené náruče Norských kolegů a realizovat tyto důležité projekty,“ doplnil vrchní ředitel sekce Vnitřní správy a evropských programů Ministerstva spravedlnosti Miloš Pochobradský.

Program, který je rozdělen do dvou prioritních oblastí (Budování kapacit a spolupráce v justici, Nápravné služby včetně alternativních trestů), bude realizován prostřednictvím předem definovaných projektů. Celková alokace pro tento Program je stanovena ve výši 122 214 400 CZK. Více informací o Programu CZ15 naleznete na www.norwaygrants.cz a www.justice.cz.